Snelle groenten

Vooral het eten van verse groenten schiet er in de bloktijd bij in omdat studenten bang zijn dat de bereiding te veel tijd vergt. Dat is dubbel jammer. Ten eerste zijn
verse groenten en fruit onze belangrijkste leveranciers van de vitaminen en mineralen die we voor de nodige concentratie goed kunnen gebruiken. En ten tweede is het een misverstand dat verse groenten veel werk vragen. Daarom dit handige lijstje van “snelle groenten”:
• Rauwe tomaten: gewoon in partjes of in plakjes snijden. Uithollen en opvullen met tonijn of garnalen vraagt nog geen 5 minuten.
• Multicolor: de naam van drie slasoorten (lollo bionda, lollo rossa, eikenbladsla) in één wortelkluit in een potje. Je kunt de blaadjes supervers gewoon van je vensterbank plukken.
• Rauwe komkommer: gewoon in plakjes snijden. Je kunt ze ook in cilindertjes snijden die je snel uitholt en opvult.
• Rauw witloof: op 1 minuut heb je de bittere kern uit het uiteinde gesneden en de krop in stukjes geneden of in de blaadjes verdeeld. Je kunt ze mengen met een kant-en-klare light dressing.
• Rauwe wortel: in 30 seconden geschraapt en in 1 minuut geraspt!
• De vijfminutengroenten: prei, champignons, oesterzwammen, courgettes, paprika’s, bleekselderij en aubergines. Het schoonmaken en in stukjes of reepjes versnijden van deze soorten vergen twee minuten. Nadien kun je ze in 3 minuten roerbakken in een wokpan.
• De tienminutengroenten: vooral bloemkool, broccoli en venkel. Hier kunnen de schoonmaak en het versnijden iets minder dan 5 minuten vragen. Tijdens de schoonmaak kun je een pan water met wat zout laten koken. Daarin laat je de versneden groenten vijf tot zes minuten blancheren.

Om de groenten zo vers mogelijk te gebruiken, is het niet zo’n goed idee ze in één keer aan te kopen voor een hele week. Trek liever om de twee dagen een kwartiertje uit voor je inkopen en kies dan voor een winkel of een supermarkt met een grote keuze. Om minder tijd te verliezen met de boodschappen kun je ook met anderen afspreken dat iedereen om de beurt inkopen doet voor de hele groep (bij voorbeeld dezelfde groep als de ‘sameneters’!).

1 opmerking:

Anoniem zei

18 out of 38 pockets are purple, and each is equally likely. So out of 5,000 simulations, we would anticipate to see roughly $\frac \times 5000$, or 2,368, purple 우리카지노 spins. The Martingale strategy certainly one of the|is amongst the|is likely considered one of the} most popular betting patterns on the earth of playing.